Sofie

Sofie

instructor 1 paaldansen en demoteam

Lieve allemaal, mijn naam is Sofie van der Zanden. Ik ben 20 jaar en woon in Rosmalen. Sinds dit jaar studeer ik Notarieel recht in Nijmegen. Toen ik voor het eerst hoorde dat paaldansen bestond, leek me dit meteen een super leuke sport! Helaas deed ik op dat moment al aan streetdance in Rosmalen en mijn ouders wilden niet dat ik twee sporten deed, aangezien ik dan niet meer aan mijn schoolwerk zou werken. Ik baalde hier erg van, want ik wilde streetdance eigenlijk niet opgeven.  Alsof mijn wens om te paaldansen uit moest komen, kregen we niet veel later te horen dat we met streetdance moesten stoppen omdat de groep te klein was. We mochten een andere sport kiezen die nog wel beschikbaar was. Ik twijfelde geen moment en mijn keuze was natuurlijk meteen gemaakt!

Ongeveer drie jaar lang heb ik in Rosmalen paaldanslessen gekregen. De laatste paar maanden van mijn tijd in Rosmalen vond ik het eigenlijk niet meer zo leuk. De lerares had ons alles geleerd wat ze ons kon leren en in de lessen waren we eigenlijk maar een beetje aan het aankloten. We werden niet echt gemotiveerd en gestimuleerd om aan de gang te blijven. Na die drie jaar kregen we te horen dat ook paaldansen ermee ging stoppen, onder andere omdat de lerares zwanger was. Van de ene kant was ik hier blij mee, want ik leerde daar toch niks meer, maar van de andere kant was mijn drang om meer te leren nog steeds aanwezig. Ik ben toen, samen met een paar andere meiden uit de les, gaan zoeken naar een andere locatie. Zo kwamen we uit bij Chalans in Den Bosch.

Al snel kwamen we erachter dat we dingen verkeerd aangeleerd hadden en dat er nog heel veel te leren was! Ik werd weer enthousiast en kreeg weer zin in de lessen! Wel baalde ik dat ik drie jaar verkeerde technieken (of eigenlijk helemaal geen technieken) aangeleerd had, maar ook daarover was Chalans positief, want we konden het wel!  Ik ben nu ongeveer twee jaar bij Chalans Den Bosch en ik leer nog steeds veel en vind het super leuk! Sinds een paar maanden hebben we ook een demoteam, waar ik met veel plezier aan mee doe! Daarnaast heeft Natasja (hoofd van Chalans) gevraagd of ik een opleiding tot instructor 1 wilde gaan doen. Even heb ik getwijfeld, want het is een pittige opleiding en ik studeer sinds dit jaar, maar mijn passie voor paaldansen is zo groot dat ik het heel graag aan iedereen wil leren! Ik ben blij dat ik met de opleiding begonnen ben en ik hoop binnenkort aan de slag te kunnen om jullie vanalles te leren!!

Xx Sofie

Werken bij Chalans

Chalans is regelmatig op zoek naar instructors voor het geven van lessen of workshops. Dit kan voor alle dansvormen zijn. Ook als je nog niet de juiste opleiding hebt gehad, kun je ons team komen versterken! Je kunt bij Chalans namelijk verschillende instructor opleidingen volgen. Ook zoeken we mensen die de catwalk opleiding willen doen.

Meer informatie

Nieuws

Instructors gezocht

Chalans is dringend op zoek naar instructors! Vooral in Maastricht, Venlo, Leide...

Lees meer

Dansers gezocht voor datingprogramma

Ben jij single, op zoek naar de liefde, uitgekeken op Tinder, en houd je van dan...

Lees meer

NIEUW NIEUW MANNENWORKSHOP

Dat een vrijgezellenworkshop voor mannen ook ontzettend leuk kan zijn, hadden we...

Lees meer

Workshop seizoen

Het seizoen voor vrijgezellenfeesten, vriendinnenuitjes en familiedagen is weer ...

Lees meer

Proefles Paaldansen Eindhoven

Het nieuwe dansseizoen staat voor de deur dat betekent ook een nieuw cursus paal...

Lees meer