Jacqueline

Jacqueline

Instructor 1 en 2 i.o. Paaldansen, Burleske, Kettlebell, Instructor Workshop Buikdans, Burleske, Paaldansen, Lap/Strip

Van jongs af aan vond ik alles wat met dansen te maken had al leuk. Op jonge leeftijd zat ik bij de majorettes en een dansgarde, later gevolgd door cursussen en lessen in o.a. salsa-solo, salsa, gogo dansen en buikdansen. In 2005 kwam ik voor het eerst in aanraking met polefitness. Na het volgen van deze korte cursus was ik enorm enthousiast geworden. Helaas was het te ver weg, waardoor ik er niet mee door kon gaan. In 2008 kwam ik bij een sportschool terecht die het in eerste instantie wel zag zitten om polefitness lessen in het programma op te nemen. In die periode volgde ik een opleiding tot instructor polefitness bij Denise Mulder. Op deze sportschool gaf ik ook les in Aerobics, Pilates en Bodyshape. Helaas besloot de sportschool de plannen voor polefitness niet verder uit te werken, o.a. vanwege de reputatie die polefitness/paaldansen had (en helaas bij sommige mensen nog steeds heeft). Iets waar ik natuurlijk enorm van baalde, want ik kon zonder de steun van de sportschool niet de opleiding afmaken.

 In 2008 zag ik per toeval een advertentie van Chalans van een open dag in Nijmegen en besloot hier eens een kijkje te gaan nemen. En na deze dag begon het weer te kriebelen om paaldanslessen te gaan volgen. Toen ik de oproep voor opleiding tot instructor bij Chalans zag (eind 2008) besloot ik me in te schrijven voor de 'auditie-dag'. In die periode ben ik begonnen om wekelijks les te volgen. Ik heb toen ook veel workshops gegeven in Nijmegen en Amsterdam. In de zomer van 2009 heb ik examen afgelegd in zowel 'instructor workshop' als 'instructor 1' Paaldansen.  In datzelfde jaar heb ik ook nog de Burleske instructor 1-opleiding gevolgd. 

Sindsdien gaf ik les in paaldansen bij Chalans Nijmegen en workshops in voornamelijk paaldansen, Burleske en cardio sensual. In 2011 ben ik de opleiding voor 'instructor 2 paaldansen' gaan volgen. In 2012 heb ik mijn Zumba certificaat behaald. Na het een tijdje wat rustiger aan te hebben gedaan, geef ik sinds oktober 2013 paaldanslessen bij Chalans Arnhem. Sinds november 2013 mag ik mij ook Kettlebell-instructor noemen.

Lesgeven is voor mij pure hobby (en een heerlijke afwisseling naast mijn full-time kantoorbaan). Na al die jaren is het plezier nog steeds even groot wanneer mensen na de les/workshop met een goed gevoel naar huis gaan!

 

Enkele reacties:

Iris 09-10-13 12:18:35

"Goedemiddag,Aanstaande vrijdag ga ik trouwen en daarom werd er een afgelopen zaterdag een vrijgezellenfeest voor mij georganiseerd. Onderdeel van deze dag was de Burlesque workshop van Jacqueline. Graag wilde ik nog even laten weten dat ik het een ontzettend leuke workshop vond! De 13 aanwezige dames zijn heel verschillende types qua interesses en fitheid, maar het was voor ons allemaal erg leuk om te doen! Sexy, maar toch niet ordinair. Lekker bezig, maar toch niet heel erg vermoeiend. Een flinke choreografie, maar toch niet te lastig om te onthouden. Het was gewoon precies goed allemaal. Mijn complimenten gaan vooral uit naar Jacqueline: haar outfit was natuurlijk al een leuke binnenkomer, waardoor je direct de sfeer proeft. Haar enthousiasme maakte ons ook enthousiast en haar gezichtsuitdrukking en voorbeelden waren overduidelijk. Al met al: helemaal top! "

Sandra 09-04-13 14:34:36

"We hebben het super naar ons zin gehad,veel gelachen en veel geleerd. De bruid to be vond het helemaal tegek want ze wilde heel graag een keertje paaldansen. Helaas waren wij wel te laat wat uiteraard van onze tijd af ging. We zijn telaat vertrokken vanuit Zutphen. Maar ondanks dat hebben we allemaal erg genoten. De locatie is ook echt top!

Dus nogmaals super bedankt voor de leuke workshop, wij raden jullie zeker aan aan onze vrienden!!!"


Ann 29-05-12 11:42:54

"Ik wil me wel nog eens hartelijk bedanken voor de leuke lessen welke ik bij Chalans heb gehad. De lessen bij Jacqueline vond ik heel leerzaam en het was alltijd super gezellig. Ik heb ervan genoten!

Daarom vind ik het ook echt jammer dat ik nu moet stopen met paaldansen bij Chalans maar ik hoop dat ik misschien ooit weer eens de kans krijg chalanslessen te mogen volgen."


Daphne 04-04-11 12:18:24

"Na de eerste cursus werd er naar feedback gevraagd. Nu is de 2de cursus afgelopen en wilde ik nog even feedback of eigenlijk complimenten geven over Jacqueline die voorgaande cursus BEGINNERS 2 deed. Haar warming-up is erg goed en toegespitst op de oefenen die die les gedaan worden. Tijdens het voorbeeld geeft ze alles stap voor stap goed aan, ze doet het zelf voor in normaal tempo en langzaam tempo. Daarnaast laat ze ook zien hoe het juist niet moet, om zo ook blessure te voorkomen. Ze is enthousiast, geeft aanwijzigingen, verbeterpunten en geeft ook aan als iets goed is. Vooral de laatste les gaf ze nog extra dingetjes mee. De cooling down is goed en ze herhaald dan nog even wat we allemaal gedaan hebben met vragen als afsluiting. Prima opbouw, erg goede docente : )"

 

Natasja 03-01-11 21:25:18

onze meiden stonden tijdens de premiere van de film burlesque, met Cher en Christina Aguilera in de hoofrollen, het publiek te vermaken in het Tuschinksi Theater in Amsterdam. De vlgende reactie kwam van de organisatrice:
Beste Natasja,

"Het was super afgelopen woensdag. Ik weet niet of je de meiden al gesproken hebt, maar ik was erg blij mee. Ze zagen er mooi uit en het was een leuk aanwinst in ons theater met deze voorstelling. Ik wil je heel erg bedanken voor al je inzet en de meiden uiteraard ook. Ik hoop dat ze het ook leuk vonden? Ik wil je alvast prettige feestdagen wensen en laten we contact houden in het nieuwe jaar. Misschien dat weer eens samen iets kunnen doen!"
 

Kristel 30-11-10 18:25:18

"Even een korte feedback op onze instructrice Jacqueline! Ik kan er eigenlijk vrij kort over zijn, Jacqueline is echt een hele fijne instructrice. Ze is lief, geduldig en behulpzaam, maar let wel op een goede uitvoering en ze legt erg goed en duidelijk uit!" http://www.tboek.nl/gastenboek/s/28.gif

 

Werken bij Chalans

Chalans is regelmatig op zoek naar instructors voor het geven van lessen of workshops. Dit kan voor alle dansvormen zijn. Ook als je nog niet de juiste opleiding hebt gehad, kun je ons team komen versterken! Je kunt bij Chalans namelijk verschillende instructor opleidingen volgen. Ook zoeken we mensen die de catwalk opleiding willen doen.

Meer informatie

Nieuws

Killer Paaldans Workshop

In deze 2 uur durende Killer Paaldans Workshop leer je alle basistechnieken van ...

Lees meer

Pole for Lyme

Jessica Pole and Aerial organiseren een benefiet paaldans-wedstrijd om geld op t...

Lees meer

Nederland scoort hoog tijdens WK

Het WK vond plaats van 3 t/m 6 oktober in Canada. TEAM NL was zeer succesvol en ...

Lees meer

Instructors gezocht

Chalans is dringend op zoek naar instructors! Vooral in Maastricht, Venlo, Leide...

Lees meer

Dansers gezocht voor datingprogramma

Ben jij single, op zoek naar de liefde, uitgekeken op Tinder, en houd je van dan...

Lees meer

Beoordelingsbanner met de score op 1001activiteiten.nl